Skip links

Raamfolies: wanneer kies je welke?

Raamfolies, welke mogelijkheden zijn er?

Er is zoveel te kiezen op het gebied van raamfolies. Maar welke gebruik je voor een bepaalde toepassing? Om de juiste keuze te maken, houd je rekening met de toepassing, ondergrond en omgevingsfactoren. Ook niet onbelangrijk: wil je de folie zelf plakken of wordt dit bijvoorbeeld door een winkelmedewerker zelf gedaan? In dit artikel lees je alles over onze basisfolies, makkelijk te plakken folies, glasheldere en privacy folies.

Folies voor tijdelijke toepassing

Onze removable stickers zijn geschikt voor tijdelijke toepassingen en verwijder je gemakkelijk. Door de watergedragen lijmlaag van deze monomeer folies is het belangrijk dat je droog plakt.

Folies voor langere tijd

Wil je een folie voor zowel binnen als buiten en voor een langere tijd? Kies dan voor de zogenoemde polymere folies. Deze folies kun je tot wel 5+ jaar gebruiken.

Previous slide
Next slide

Makkelijk te plakken raamfolies

Een aantal folies hoeft niet door een professional geplakt te worden. Ideaal als bijvoorbeeld winkelmedewerkers zelf aan de slag willen. Wij raden dan een easy-dot folie en de statisch hechtende folie aan. De statisch hechtende folies bevatten geen lijmlaag waardoor ze gemakkelijk te plakken en te verwijderen zijn. Ook Easy DOT-folie heeft een speciale lijmlaag dat makkelijk te plakken is. Dat maakt ze populair voor kortlopende promotionele toepassingen in retail. Wel geldt voor elke folie: hoe schoner het raam, hoe beter de hechting.

Easy DOT-folie

Door de dotjes van de Easy DOT-folie is er veel ruimte om de lucht onder de sticker vandaan te krijgen. Daardoor kan deze folie door iedereen strak geplakt worden. Door de witte achterkant plak je deze folie ook heel makkelijk over bestaande logo’s of teksten. Door de hoge opaciteit schijnt de folie namelijk niet door.

Previous slide
Next slide

Glasheldere raamfolies

Clearview en Lintec hebben dezelfde glasheldere uitstraling, een lange levensduur en zijn geschikt voor permanente toepassingen. Deze folies zie je vaak terug bij architecturale toepassingen en reclame voor binnen met zandstraal-effecten. Onze tip: print de folies in spiegelbeeld zodat je ze aan de binnenkant van het raam kan plakken. Zo is de folie goed beschermd en heb je voor hoge ramen geen hoogwerker nodig.

Verschil tussen Clearview en Lintec

Clearview is erg dun en flexibel. We raden je daarom aan om de folie met laminaat te bestellen, dit maakt de folie steviger en het plakken makkelijker. Lintec is veel dikker en stugger waardoor het niet scheurt en makkelijk te plakken en uit één stuk te verwijderen is. Een laminaat is niet nodig, maar let wel op dat de print dus niet extra beschermd is.

Wil je een milieuvriendelijke keuze maken? Kies dan voor Lintec, dit is een polyester folie. Ook is deze folie voorzien van een B1-certificaat en dus geschikt voor openbare ruimtes.

Privacy raamfolies

Ongestoord werken of wonen? Gebruik een van onze privacy folies: Zandstraalfolie en de One Way Vision folie. Deze voorkomen inkijk in de ruimte. Je kan beide folies zowel binnen als buiten gebruiken en zijn voor de langere termijn.

De welbekende Zandstraalfolie biedt zowel overdag als in de nacht privacy. Je kunt dus niet naar binnen kijken. Deze folie kun je zelf opleuken met een gave full colour print. Ook houdt deze melkglasfolie de zon en de warmte tegen met behoud van lichtinval. Deze folies kom je vaak tegen in kantoren of in bijvoorbeeld wachtruimte. Let op: als het buiten donker is, kun je vanaf buiten wel schaduwen en ‘schimmen’ zien.

Kies je voor One Way Vision folie? Let er dan wel op dat de ruimte die beplakt wordt donkerder is dan de ruimte daarbuiten, anders valt het effect weg. Check dit zelf maar eens bij reclame op het achterraam van een auto. Wist je trouwens dat dit de best bekeken plek is waar mensen reclame spotten?

Previous slide
Next slide

Delen op socialmedia:

Óók wij hebben cookies, ze verbeteren jouw ervaring op onze website.