Skip links

Akoestisch PET-Vilt

PET-Vilt oplossingen

Wij verwerken akoestisch PET-Vilt

Van maatwerk designs tot standaard PET-Vilt panelen voor akoestische demping, wij produceren & monteren het!

Wat is PET-Vilt?

Pet-Vilt akoestiek is een innovatief materiaal dat speciaal is ontworpen voor geluidsabsorptie en -isolatie. Het wordt gemaakt van gerecyclede plastic flessen (PET) die worden samengeperst en vervolgens verwerkt tot viltachtige panelen.

Van logo's tot volledige wandpanelen

Het geheim achter de geluidsabsorberende eigenschappen van Pet-Vilt zit in de structuur van het materiaal. De vezels in het viltachtige paneel creëren kleine luchtruimtes die geluidsgolven kunnen absorberen en verspreiden. Hierdoor wordt het geluid gedempt en voorkomen dat het zich verder door de ruimte verspreidt.

Hoe zet jij PET-Vilt in?

Kantoren
Open werkplekken en vergaderruimtes kunnen baat hebben bij de geluidsisolerende eigenschappen van Pet Vilt, waardoor de productiviteit en concentratie worden verbeterd.

Horeca
Restaurants, cafés en bars kunnen een lawaaierige omgeving creëren, maar met behulp van Pet Vilt kan het geluidsniveau worden verlaagd en de algehele ervaring voor gasten worden verbeterd.

Onderwijs
Klaslokalen en studieruimtes kunnen profiteren van betere akoestiek dankzij Pet Vilt akoestiek, waardoor leerlingen zich beter kunnen concentreren en docenten gemakkelijker verstaanbaar zijn.

Kleuren PET-Vilt

Eigenschappen PET-Vilt

PET-Vilt is een akoestisch materiaal, bestaande uit gerecyclede PET-flesjes. Met een basis van 60% gerecycled PET is het materiaal volledig recyclebaar.

PET-Vilt is verkrijgbaar op maat, een standaard formaat plaat is 1220x2440mm. Naast de standaard maat PET-Vilt plaat, is er ook een XL formaat beschikbaar van 1220x3050mm.

Snel geleverd

Door korte lijnen en alle productie in eigen huis zijn we een betrouwbare partner, niet alleen voor seriematig maar ook voor maatwerk

Eigen productie

Wij verwerken PET-vilt in huis, hierdoor kunnen we sneller leveren en zijn we flexibel. Voor zowel maatwerk als seriematig zit je bij ons goed.

Eigen ontwerpers

We maken een ontwerp opmaat, van motief tot verwerken van logo/teksten en complete wanden behoren tot de mogelijkheden.

Direct een offerte aanvragen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 3 bestanden uploaden.

FAQ

De meest gestelde vragen over het PET-vilt, wij hebben enkele op een rijtje gezet.

De prijs van PET-Vilt is sterk afhankelijk van het design, dikte van het materiaal en formaat.

In de regel praten we over een m² prijs van €100,00 - €450,00 per m² (waarbij we aan de bovenkant rekening houden met volledig maatwerk design, meerdere lagen en kleuren).

De platen PET-Vilt zijn 1220x2440 mm, maar er zijn ook XL platen verkrijgbaar in 1220x3050mm.

Ja zeker, alle vector bestanden kunnen worden verwerkt op onze Zünd G3 XL-3200.

Kom je er niet uit, vraag dan onze DTP studio voor advies of hulp.

In de regel houden we 5-7 werkdagen aan voor opdrachten zoals 3D logo's of teksten. Alle zaken rondom wandbekleding of vrijhangende panelen zijn in overleg, houd hier 14 werkdagen voor aan.

PET-Vilt (of PET-Felt) is een gecombineerd materiaal. Bestaande uit 60% gerecyclede PET flesjes en 40% nieuw PET.

Door de duurzame samenstelling is het materiaal naast gerecycled, ook akoestisch dempend. Hierdoor kunnen we design combineren met functie.